Planetcash.nl

Wat is daytraden? Uitleg voor beginners

Wat is daytraden

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

n het verleden stonden vooral de chique gekleden zakenlui actief op de aandelenbeurs te handelen. Deze mensen waren meestal in dienst van een groot financieel bedrijf of instellingen. Tegenwoordig kan iedereen beginnen met daytraden en hier zelfs een behoorlijke lucratieve bezigheid van maken.

In dit artikel vind je meer uitleg over deze populaire manier van online beleggen. Hierbij bespreken we belangrijke speerpunten en nemen we kort een kijkje naar drie strategieën van een daytrader.

Wat is daytraden?

Voor de meeste beginners kan het daytraden voor een behoorlijke uitdaging zorgen. De term daytraden verwijst meestal naar het kopen en verkopen van aandelen binnen een tijdsbestek van één dag. Ben je op zoek naar een strategie? Gebruik deze strategie om direct te beginnen met daytraden!

De meeste daytraders handelen trouwens in (digitale) valuta’s en minder in aandelen. Daarom bevinden deze mensen zich vooral op de valutamarkten en niet zozeer op de aandeelmarkten. Hier worden dus simpelweg geen aandelen maar valuta’s gehandeld.

Bovendien verloopt de online handel in digitale valuta op basis van prijswisselingen tussen de ene valuta en de andere valuta. Het is dus niet zo dat je geld in een ‘deel’ van het bedrijf zit, want je koopt namelijk gewoon een bepaalde hoeveelheid van een specifieke munt. Zo’n grafiek van deze hevige prijsschommelingen zie je hieronder op de afbeelding.

Een daytrader is doorgaans op zoek naar valuta’s met een hoge volatiliteit. Deze term geeft de mate weer waarop de prijs van een bepaald aandeel of valuta zich beweegt. Hoge prijsschommelingen staan dus ook in verband met een hoge volatiliteit.

Daarnaast kopen daytraders zich elke keer relatief groot in, zodat ze optimaal van kleine schommelingen in de prijs kunnen profiteren. Ook is het daytraden meestal gebaseerd op trendanalyse (het analyseren van prijsschommelingen uit het verleden), nieuwsberichten, marktverwachtingen en aankomende evenementen.

Vanuit hier kan een daytrader verschillende strategieën gebruiken waarmee diegene zo effectief mogelijk probeert te profiteren van dagelijkse prijswisselingen. Hierbij is het ultieme doel een soort voorsprong op de rest van de markt creëren, zodat er vanuit deze positie zoveel mogelijk winst behaald kan worden.

Misschien ook interessant:

Welke strategieën gebruikt een daytrader?

Daytraden kan een behoorlijk lucratieve bezigheid zijn, mits je weet waar je mee bezig bent. Je zult namelijk zeker niet de eerste zijn, die zijn spaarcenten binnen no-time verliest.

Lees je dus vooral goed in, voordat je begint met daytraden. Begin bijvoorbeeld met het leren lezen van candlesticks en bepaalde candlestick patronen herkennen. Betreft het daytraden, hiervoor zijn diverse strategieën beschikbaar, deze staan hieronder even kort uitgelegd:

• Scalperen: aan de hand van kleine prijsschommelingen kun je met deze strategie kleine percentages winst behalen. Hierbij lijkt het dus eigenlijk net alsof je kleine deeltjes van de grote spreekwoordelijke berg afschraapt.

• Range trading: bij range trading maakt men gebruik van de zogeheten support- en resistance-punten. Vervolgens worden op basis van deze punten belangrijke koop- en verkoopbeslissingen genomen.

• High-frequency trading (HFT):
 deze techniek bestaat uit het inzetten van geavanceerde algoritmen die bepaalde kansen op de markt ontdekken en op korte termijn proberen te exploiteren.

Voor meer informatie over daytraden kun je terecht op de volgende pagina’s. Of je bekijk de crypto cursus voor beginners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *