Planetcash.nl

Simpele daytrading strategie voor crypto

Daytrading strategie

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Bij planetcash.nl proberen we de meest uiteenlopende handelsstrategieën zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Een simpele daytrading strategie voor crypto kan namelijk al behoorlijk winstgevend zijn. Mits je weet waar je precies mee bezig bent.

Daarom vind je hieronder één van de meest eenvoudige methodes om tijdens het daytraden ook daadwerkelijk winstgevende trades te maken. Deze strategie is met name geschikt voor daytraders, omdat we hierbij een relatief klein tijdframe zullen gebruiken om vervolgens onze posities te bepalen.

Simpele daytrading strategie voor crypto

Als je deze simpele daytrading strategie optimaal wilt toepassen, is het van belang om een geschikt tijdframe te kiezen. Beperk jezelf tot de 5 min. en 15 min. charts en probeer niet continu te wisselen tussen verschillende tijdframes.

Uiteraard kun je deze strategie ook op nog kleinere tijdframes toepassen, alleen dan neem je doorgaans meer risico’s, dan bij hogere tijdframes. Heb je weinig of helemaal geen ervaring met daghandel op de 1 min. charts, dan is deze strategie misschien niet direct je best mogelijke optie.

1. Selecteren van indicatoren

Voor deze relatief simpele daytrading strategie gebruiken we meerdere indicatoren waaronder; drie keer de indicator Exponential Moving Average ook wel de EMA genoemd. De naam van deze indicator staat voor het exponentieel voortschrijdend gemiddelde.

De EMA is één van de meest gebruikte indicatoren onder de daytraders van tegenwoordig. Dit komt omdat deze indicator je de toekomstige trendrichting op de korte termijn laat zien. Daarnaast kun je de indicator gebruiken om sterke support en resistance punten te vinden. Voordat we verder gaan is het van belang dat je de standaardinstellingen voor elke EMA wijzigt. De instellingen zijn als volgt:

Bij de eerste EMA lijn vul je bij Length 50 in, de tweede EMA 100 en de derde EMA 150. Om de instellingen helemaal naar je persoonlijke voorkeur aan te passen, kun je voor elke lijn een andere kleur instellen. Zo kun je tijdens het traden beter het overzicht bewaren.

Afsluitend voeg je hier de Williams Fractals indicator aan toe. Bij deze indicator hoef je geen instellingen te wijzigen. De Williams Fractals vormen zich op het moment dat de prijs een top of een bottom heeft bereikt. Zodra een nieuwe fractal wordt gevormd (en ook blijft staan bij het sluiten van de candlestick) dan geeft dit een relatief betrouwbare indicatie dat de trend vanaf dat punt van richting zal veranderen.

Wanneer er meerdere fractals binnen een korte periode op de charts verschijnen, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een zogeheten Choppy Market. Op dit moment zit er weinig beweging in de markt, waardoor je deze tijdens het daytraden beter kunt vermijden.

2. Technische analyse

Nu kan de technische analyse van deze daytrading strategie pas echt beginnen. De 100 EMA (groen) en 150 EMA (blauw) tonen de trendrichting voor de lange termijn en de lijn van de 50 EMA (oranje ) laat meer de trendrichting op korte termijn zien.

Op het moment dat alle drie de EMA lijnen samen een stijgende lijn aangeven, dan wil dit zeggen dat we momenteel in een uptrend zitten. Een sterke beweging naar boven wordt ook wel een bullish trend genoemd. Dit wil zeggen dat alle EMAs zich in een hoek van minimaal 30 graden omhoog bewegen. Hetzelfde geldt bij een down trend, ook wel een bearish trend genoemd. Hierbij bewegen alle drie de lijnen zich naar beneden.

Bij planetcash.nl gaan we daarom altijd op zoek naar duidelijke support en resistance punten. Deze markeren we door middel van horizontale lijnen, zowel boven als onder het huidige prijsniveau. Je kunt hiervoor de hogere tijdframes (1H – 2H – 4H ) als uitgangspunt nemen.

Om tijdens het daytraden zoveel mogelijk winst te behalen, is het van belang dat je probeert om zo veel mogelijk in dezelfde richting als de trend te handelen. In principe wil je dus alleen longposities innemen tijdens een uptrend en shortposities bij een downtrend.

3. Pull-back strategie voor daytraders

Deze simpele daytrading strategie voor crypto is een zogeheten pull-back-strategie, waarbij daytraders wachten op een pull-back in de trend, zodat ze vervolgens optimaal van de zogeheten correctie kunnen profiteren. Hiervoor is een sterke trend nodig waarbij de 3 EMA lijnen elkaar niet mogen aanraken of kruisen. Controleer voordat je begint altijd of de prijs ook daadwerkelijk hogere toppen en hogere dieptepunten maakt en daarbij de 50 EMA lijn meerdere keren test.

Voor deze simpele daytrading strategie zijn natuurlijk ook een aantal regels opgesteld. Zo dien je bij een dip onder de 50 EMA lijn, altijd te wachten tot de volgende candlestick boven de 50 EMA lijn sluit. Wanneer dit het geval is kun je pas een longpositie innemen. Daarnaast is het gebruikelijk om je stop-loss net onder het laagste punt van deze candlestick te plaatsen.

Daytrading strategie

Een succesvolle daytrader wacht geduldig af totdat de prijs weer terug omhoog door de 50 EMA lijn breekt en dit met de volgende candlestick bevestigd. Een duidelijk voortzetting van de trendrichting is cruciaal om het juiste instapmoment te realiseren.

Dit geldt ook wanneer de prijs duidelijk onder de 50 EMA lijn komt en vervolgens de EMA 100 lijn test, zonder deze te breken. Wacht hierbij net zo lang tot de volgende candlestick duidelijk boven de 50 EMA lijn sluit. Afsluitende tip: probeer bij het daytraden nooit meer dan 2% van je totale vermogen op het spel te zetten.

Alternatieve exit-strategie

Voor de verandering gebruiken we bij deze simpele daytrading strategie een alternatieve manier om onze winsten te pakken. In plaats van een stop-loss net onder de candlestick te plaatsen en af te wachten, kun je zodra de prijs in je voordeel begint te stijgen, ook je stop-loss mee naar boven verplaatsen.

Terwijl je de stop-loss verplaatst, kun je proberen om bijvoorbeeld tot een punt van resistance, of een bepaald Fibonacci-niveau vol te houden. Zelfs wanneer de bulls het niet halen om het volgende punt van resistance te behalen, kun je zo dus toch een groot deel van je winst veilig stellen.

Afsluitend is het van belang dat je deze strategie eerst gaat backtesten. Dit kun je het beste doen voordat je besluit om hiermee te gaan daytraden. Nadat je enige ervaring hebt met backtesten, kun je doorgaans met veel meer vertrouwen de charts analyseren en orders innemen.

Crypto masterclass

Is het je nog niet om succesvol te handelen in crypto? Wees dan vooral niet ongerust! Naast het beoefenen van deze relatief simpele daytrading strategie, kun je het daytraden in crypto natuurlijk ook gewoon van de pro’s leren.

Door middel van onderstaande crypto masterclass leer je binnen no-time de fijne kneepjes van het daytraden. Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de V.I.P. Community, zodat je de mening van experts binnen handbereik hebt.

Crypto Masterclass

7 modules (in totaal 9,5 uur) aan videomateriaal | Je leert van de grootste crypto-experts van Nederland! | Toegang tot de V.I.P. Community The Zone! | Onbeperkt toegang |

Ja, die wil ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *