Planetcash.nl

Daytraden met kleine bedragen (inclusief stappenplan)

Daytraden met kleine bedragen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben je benieuwd of je kunt daytraden met kleine bedragen? In onderstaande blogpost vind je meer uitleg over deze lucratieve manier van online geld verdienen. Daarnaast krijg je direct een paar praktische tips mee, zodat je vervolgens een stuk makkelijker met daghandel in cryptocurrencies of Amerikaanse aandelen kunt beginnen.

Probeer je hierbij trouwens wel goed in te lezen, want voordat je het weet ben je die zuurverdiende spaarcenten in één klap kwijt. Een professionele daytrader kan binnen no-time behoorlijk wat geld verdienen, maar dan zul je wel moeten weten, waar je precies mee bezig bent en hoe je dit proces het beste kunt benaderen.

Daytraden met kleine bedragen

Voor iedereen die begint met daytraden is het verstandig om te starten met kleine bedragen. Zo beperk je de risico’s en creëer je de ruimte voor jezelf om beginnersfouten te maken. Het zou dan ook zonde zijn als je spaarrekening binnen no-time naar een ongekend dieptepunt zinkt.

Daarom vind je hieronder eerst een aantal veelgemaakte fouten, zodat je tijdens het doorlopen van onderstaand stappenplan hiervan op de hoogte bent. Deze fouten zijn trouwens bekend bij zowel beginnende handelaren als ervaren daytraders.

Bitvavo

Registratie: Gratis | Type platform: Cryptocurrency exchange | Prijs handelskosten: 0 % – 0.25 % | Aanbod: 55 cryptovaluta | 2FA verificatie: Ja | Uitbetalingstijd: 1 à 2 werkdagen |

Gratis aanmelden!

Veelgemaakte fouten

De meeste mensen beginnen simpelweg met handelen in bepaalde cryptocurrencies, zonder dat ze zich fatsoenlijk hebben ingelezen. Zodra deze mensen hun trading-app openen, zien ze bijvoorbeeld dat de waarde van een bepaalde crypto de afgelopen 24 uur met meer dan 20% is gestegen.

In zo’n geval denken veel mensen, dit is het meest perfecte moment om in te stappen. Aangezien de munt al flink is gestegen, zal deze de komende 24 uur waarschijnlijk nóg meer stijgen. Deze gedachte wekt een soort ongegronde angst, die binnen het daytraden ook wel FOMO of Fear Of Missing Out wordt genoemd.

Echter laat de realiteit vaak precies het tegenovergestelde zien. Zodra deze mensen zich hebben ingekocht, verandert de koers van de munt en verdwijnen de centen als sneeuw voor de zon. Dit geldt overigens niet alleen voor het daytraden met kleine bedragen, want ook de grote spelers binnen de crypto wereld zullen dit gegarandeerd bevestigen.

Op het moment dat je financiële belang een belangrijke rol gaat spelen, dan nemen emoties het vaak over. Hierdoor wordt het meestal erg lastig om succesvol te daytraden. Stel dat je bijvoorbeeld besluit om tijdelijk je maandsalaris te investeren en de koers daalt ineens behoorlijk, dan loop je het risico dat je de huur van deze maand niet meer kunt betalen.

Daytraden met kleine bedragen op een kleine rekening is dus in allerlei opzichten een flinke uitdaging. Daarbij komt dat grote spelers hun verlies makkelijker kunnen incasseren, terwijl kleine accounts dit simpelweg niet kunnen permitteren.

Misschien ook interessant:

Stappenplan voor daytraden met kleine bedragen

Hieronder krijg je van ons een simpel stappenplan voor het daytraden met kleine bedragen. Neem onderstaand advies trouwens niet voor lief, want ook als je vlekkeloos te werk bent gegaan kun je binnen no-time je spaargeld verliezen.

Dit geldt trouwens niet alleen voor beginners, want zelfs de meest ervaren handelaren maken fouten. Desondanks biedt een doordachte aanpak vaak de beste resultaten, zodat je van het daytraden hopelijk ook een lucratieve bezigheid maken.

 1. Maak een trading account
  Voordat je kunt gaan daytraden is het noodzakelijk dat je hiervoor een trading account aanmaakt. Er bestaan talloze handelsplatformen waaruit je kunt kiezen. Zo’n platform wordt ook wel een Exchange genoemd. Bekende voorbeelden hiervan zijn onder anderen: BitvavoBinance en Coinbase.
 2. Selecteer crypto’s met hoge volatiliteit
  De volgende stap vertaalt zichzelf in het selecteren van cryptomunten met een hoge volatiliteit. Deze markten zijn nog relatief nieuw, waardoor je soms te maken krijgt met extreme prijsschommelingen. Via de website Coinmarketcap kun je dit voor elke cryptomunt aan de hand van de liquiditeitsscore (0 – 1000) het 24-uursvolume controleren. Zorg dat je cryptomunten selecteert met de hoogste scores voor beide factoren.
 3. Beperk je risico’s
  Probeer je risico’s te beperken door bijvoorbeeld maximaal 1 tot 5 procent van je totale vermogen te riskeren. Een groot voordeel van het daytraden met kleine bedragen is dat je per transactie slechts 1% van je rekening investeert. Aangezien het vrijwel onmogelijk is om elke keer een winstgevende trade te maken, kun je zo veel meer kansen creëren om winst te maken.
 4. Gebruik je favoriete trading strategie
  Je kunt talloze strategieën hanteren bij het daytraden met kleine bedragen. Hierbij is het van belang dat je vooraf goed uitzoekt welke trading tools, trading bots en trading indicatoren je wilt gaan gebruiken. Probeer je daarom uitgebreid in de technische analyse te verdiepen. Bestudeer grafieken en combineer de juiste indicatoren om samen een duidelijker beeld te schetsen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het daytraden met kleine bedragen? Wil je direct een flitsende start maken? Dan is de crypto masterclass zeker de moeite waard!

Crypto Masterclass

7 modules (in totaal 9,5 uur) aan videomateriaal | Je leert van de grootste crypto-experts van Nederland! | Toegang tot de V.I.P. Community The Zone! | Onbeperkt toegang |

Ja, die wil ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *