Planetcash.nl

Daytraden voor beginners: tips & strategie

Daytraden voor beginners

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De term daytraden klinkt voor veel beginners nogal ingewikkeld! Toch hoor je steeds vaker mensen hierover praten. De reden hiervoor is vrij logisch, je kunt namelijk binnen relatief korte tijd behoorlijk wat geld verdienen. Aangezien veel mensen hier slechts weinig vanaf weten, vind je hieronder meer uitleg over dit onderwerp.

Aanvullend geven we nog een aantal tips en zorgen we dat je direct kennismaakt met een aantal strategieën, die ongetwijfeld van pas kunnen komen. Hierbij is het overigens wel van belang dat je onderstaand advies als aanvulling gebruikt voor de rest van je technische analysetools.

Wat is daytraden?

De term daytraden verwijst meestal naar het kopen en verkopen van aandelen binnen het korte tijdsinterval van slechts één dag. De aandelen kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen zijn, maar ook valuta’s, cryptocurrencies en zelfs metalen zoals goud en zilver.

De essentie van het daytraden is vrij simpel. Je wilt namelijk een order plaatsen, kort aanhouden en deze dezelfde dag nog proberen te verkopen. Het tijdsinterval tussen het kopen en verkopen kan variëren van enkele seconden tot een aantal uur.

Met name door de hoge prijsschommelingen geven daytraders de voorkeur aan de handel in digitale valuta’s. De online handel in deze valuta’s verloopt dan ook op basis van de prijsschommelingen tussen twee valuta’s. Denk bijvoorbeeld aan de relatieve waarde van bitcoin ten opzichten van de euro.

Wil je meer weten over het daytraden? Check dan vooral even deze blogpost!

Daytraden strategieën

Daytraden kan een behoorlijke zakcent opleveren, mits je weet waar je mee bezig bent. Je zult namelijk niet de eerste zijn, die al zijn kostbare spaarcenten binnen no-time in rook ziet opgaan. Lees je dus vooral goed in, voordat je serieus begint met daytraden.

Begin bijvoorbeeld met het leren lezen van candlesticks zodat je belangrijke patronen kunt herkennen. Betreft het daytraden, hiervoor bestaan natuurlijk diverse strategieën. Afhankelijk van je persoonlijke doelstelling kun je bijvoorbeeld gebruik maken van:

• Scalperen: bij deze strategie probeert een daytrader op basis van kleine prijsschommelingen kleine percentages winst te behalen. Het doel hierbij is om steeds opnieuw kleine bedragen van de spreekwoordelijke berg af te schrapen. Zodra de markt meer momentum begint te maken, koopt een daytrader zich in. Bereikt de markt vervolgens een hoogtepunt, dan wordt het tijd om te verkopen.

• Range trading: bij het gebruik van de zogeheten range trading strategie, ligt de focus vooral op de support- en resistance-punten. Op basis van deze punten, neemt een daytrader belangrijke koop- en verkoopbeslissingen.

• High-frequency trading (HFT):
 deze strategie bestaat met name uit het inzetten van geavanceerde algoritmen. Deze proberen bepaalde kansen op de markt vroegtijdig te ontdekken, zodat een daytrader deze informatie kan gebruiken om bijvoorbeeld de grote menigte voor te zijn.

Aanvullende tips voor beginners

Hieronder vind je nog een aantal praktische tips voor beginnende daytraders. Zoals je misschien al hebt gemerkt, ligt de nadruk vooral op handelen in cryptocurrencies. Uiteraard kun je de meeste tips die we hieronder geven ook gewoon gebruiken voor daghandel in aandelen en/of andere valuta’s.

1. Maak een solide trading plan

Voordat je begint met daytraden is het van belang dat je bedenkt welke aanpak je precies wilt gaan hanteren. Zo is het bijvoorbeeld altijd goed om vooraf een solide plan op te stellen.

Probeer je hier tijdens het handelen ook daadwerkelijk aan te houden. Op deze manier kun je vaak namelijk een stuk beter de verleiding weerstaan, om bijvoorbeeld gaandeweg je handel te verkopen en hiermee dus ook van aanpak te veranderen. Zeker op de lange termijn is dit ongetwijfeld de beste manier om geld te verdienen met crypto.

2. Let op voor oplichters

Als beginnende daytrader wil je goed opletten dat je op geen enkele manier in zee gaat met hackers, scammers of andere soorten van internetoplichting. Ook in deze branche wemelt het namelijk van de oplichters.

Deze mensen houden zich doorgaans met allerlei duistere praktijken bezig. Het doel hierbij is uiteraard om zoveel mogelijk mensen in de val te lokken en geld afhandig te maken. Let dus goed op voordat je geld overmaakt naar mensen die voorstellen doen, die vaak nét iets te mooi zijn om waar te zijn.

3. Controleer je emoties

Stel dat een bepaalde cryptomunt in de afgelopen 24 uur flink was gestegen, dan wilde we vaak snel nog even een aantal procenten meepikken. Het gevoel dat je hierbij bekruipt is vergelijkbaar met FOMO ook wel ‘the fear of missing out’ genoemd.

Deze afkorting omschrijft een soort gevoel van sociale angst die ontstaat vanuit de gedachte dat anderen misschien plezier beleven, terwijl jij zelf niet aanwezig bent.

4. Beoordeel handelsvolume

Daytraden voor beginners begint vrijwel altijd met het beoordelen van het handelsvolume van de afgelopen 24 uur. Je bent hierbij op zoek naar assets met hoge handelsvolumes, omdat deze doorgaans meer momentum kunnen maken.

5. Japanse candlestick patronen herkennen

Voor een daytrader kan het onwijs handig zijn om Japanse candlestick patronen te leren herkennen. Deze patronen kunnen je helpen bij bepalen van een geschikt moment om te kopen en/of te verkopen.

6. Gebruik een trading bot

Heb je geen tijd om direct full-time te gaan daytraden? Dan kun je nog altijd gebruik maken van trading bots en/of trading software. Denk bijvoorbeeld aan de Cryptohopper, een crypto trading bot waarmee je 24/7 op autopiloot kunt traden.

Wil je meer tips over het handelen in cryptocurrency? In deze blogpost geven we nog een aantal praktische crypto tips voor beginners!

Cursus daytraden in crypto

Wil je als daytrader een uitstekende start maken met handelen in cryptocurrency? Dan is de crypto masterclass zeker het proberen waard!

Crypto Masterclass

7 modules (in totaal 9,5 uur) aan videomateriaal | Je leert van de grootste crypto-experts van Nederland! | Toegang tot de V.I.P. Community The Zone! | Onbeperkt toegang |

Ja, die wil ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *