Planetcash.nl

Wat is Binance?

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Binance is één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het platform is opgericht in 2017 en heeft sindsdien een stormachtige groei doorgemaakt. Binance is opgericht door Changpeng Zhao, een zeer bekende persoon in de wereld van cryptocurrency. Het platform is gevestigd in Malta en heeft ook vestigingen in andere landen.

Hoe werkt Binance?

Binance is een platform waarop je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Je kunt er meer dan 150 verschillende cryptocurrencies verhandelen. Om te beginnen met handelen op Binance, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. Je moet hiervoor een verificatieproces doorlopen om je identiteit te verifiëren. Nadat je account is aangemaakt en geverifieerd, kun je geld storten en beginnen met handelen.

Het platform biedt verschillende handelsmogelijkheden aan, waaronder spot trading, futures trading en margin trading. Bij spot trading koop en verkoop je cryptocurrencies op het moment dat je ze ziet staan op de exchange. Bij futures trading en margin trading kan je handelen met hefboomwerking. Dit betekent dat je met meer geld kunt handelen dan je daadwerkelijk bezit. Dit vergroot de kans op winst, maar brengt ook meer risico met zich mee.

Waarom zou je voor Binance kiezen?

Er zijn diverse redenen waarom je voor Binance zou kunnen kiezen als cryptocurrency exchange. Ten eerste biedt Binance een zeer ruime keuze aan cryptocurrencies aan. Dit maakt het mogelijk om op een efficiënte manier te diversifiëren in je portfolio.

Daarnaast is Binance ook zeer betrouwbaar. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je cryptocurrency veilig is. Zo slaat Binance bijvoorbeeld 90% van de cryptocurrencies op in cold storage wallets. Dit zijn wallets die niet verbonden zijn met het internet en daardoor niet gehackt kunnen worden.

Ook biedt Binance lage handelskosten aan. De kosten variëren tussen 0,1% en 0,02% afhankelijk van het handelsvolume en of je de Binance Coin (BNB) gebruikt. Als je BNB gebruikt, betaal je 25% minder handelskosten.

De Binance Coin (BNB)

Binance heeft ook zijn eigen cryptocurrency, de Binance Coin (BNB). BNB is een ERC-20 token dat op de Ethereum blockchain draait. Binance Coin wordt gebruikt om handelskosten te betalen op het Binance platform. Als je ervoor kiest om handelskosten te betalen met BNB, betaal je 25% minder handelskosten.

Daarnaast heeft Binance ook andere toepassingen voor de Binance Coin. Zo kan je ermee betalen voor bepaalde diensten op het platform, zoals het lanceren van een Initial Exchange Offering (IEO). Ook kun je BNB gebruiken om te handelen op de Binance Decentralized Exchange (DEX).

Hoe kan je beginnen met handelen op Binance?

Als je wilt beginnen met handelen op Binance, moet je eerst een account aanmaken. Dit

doe je door naar de website van Binance te gaan en te klikken op de knop “Register” rechtsboven in het scherm. Na het invullen van enkele gegevens, zoals je e-mailadres en een wachtwoord, moet je je account verifiëren. Dit doe je door een foto te maken van je paspoort of ID-kaart en deze te uploaden.

Nadat je account is geverifieerd, kan je geld storten op je account. Dit kan met verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijving, creditcard of iDEAL. Vervolgens kan je beginnen met handelen op Binance.

Conclusie

Binance is een van de grootste en meest populaire cryptocurrency exchanges ter wereld. Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan en heeft een groot handelsvolume. Binance is zeer betrouwbaar en maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Bovendien biedt het platform lage handelskosten aan en heeft het zijn eigen cryptocurrency, de Binance Coin (BNB).

Als je wilt beginnen met handelen op Binance, moet je eerst een account aanmaken en je identiteit verifiëren. Vervolgens kan je geld storten en beginnen met handelen.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter begrip van wat Binance is en waarom het een goede keuze kan zijn als cryptocurrency exchange. Als je nog meer wilt weten over Binance of over cryptocurrency in het algemeen, kan je altijd verder lezen op onze website.

Met deze stappen kun je beginnen met handelen op Binance. Het is belangrijk om eerst je account te verifiëren voordat je kunt beginnen met handelen. Ook is het belangrijk om geld te storten voordat je kunt beginnen met handelen. Hopelijk helpt dit artikel je het proces van aanmelding beter te doorlopen.