Planetcash.nl

Daytrading strategie voor crypto beginners

Daytrading voor beginners

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

n deze blogpost vind je de meest simpele daytrading strategie voor crypto beginners. Hierbij is het van belang dat je deze methode gebruikt ter ondersteuning van je huidige stappenplan om te daytraden. Ondanks dat je namelijk precies volgens het boekje werkt, blijft de waarde van een cryptomunt behoorlijk onvoorspelbaar.

Deze onvoorspelbaarheid zorgt natuurlijk ook ervoor dat deze markten genoeg financiële kansen bieden. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag van de soms nogal extreme prijsschommelingen proberen te profiteren. Let wel altijd goed op waar je mee bezig bent, voordat je direct al je spaargeld op het spel zet!

Zo kan de waarde van een bepaalde cryptomunt binnen 24 uur een onverwachtse prijsschommeling meemaken. Als je niet goed bent ingelezen over de eventuele risico’s, dan zijn in het ergste je zuurverdiende spaarcenten binnen enkele uren verdwenen.

Wat is daytraden?

Voor een beginner vormt het daytraden vaak een flinke uitdaging. Voordat we dus direct met de daytrading strategie van start gaan, is het misschien handig om crypto beginners kort uit te leggen, wat daytraden precies is.

Met de term daytraden bedoeld men doorgaans het kopen en verkopen van activa binnen één dag. De meeste daytraders handelen tegenwoordig in (digitale) valuta’s en niet zozeer in aandelen.

Daarom zijn deze handelaren vooral actief op de forexmarkten en minder actief op markten waarop de handel in aandelen plaatsvindt. Hier worden dus simpelweg valutaparen verhandeld en géén aandelen.

Daytrading in digitale valuta verloopt op basis van prijswisselingen tussen de ene valuta en de andere valuta. Het is dus niet zo dat je bijvoorbeeld investeert in een ‘deel’ van het bedrijf. Je wisselt namelijk gewoon een bepaalde hoeveelheid van een specifieke munt.

Deze methode biedt lucratieve perspectieven, mits een daytrader zich ook daadwerkelijk heeft verdiept in het fundamenteel begrijpen van cryptocurrencies.

Bitvavo

Registratie: Gratis | Type platform: Cryptocurrency exchange | Prijs handelskosten: 0 % – 0.25 % | Aanbod: 55 cryptovaluta | 2FA verificatie: Ja | Uitbetalingstijd: 1 à 2 werkdagen |

Gratis aanmelden!

Waarom is daytraden zo populair?

Het foutloos kunnen uitvoeren van een daytrading strategie kan op termijn financiële voordelen met zich meebrengen. Één van de grootste voordelen van het daytraden is dat je ’s nachts geen onverwachte prijsdaling riskeert.

Bedenk bijvoorbeeld het scenario dat je ’s nachts de valuta aanhoudt. Je loopt dan gegarandeerd het risico dat je geld dan wordt blootgesteld aan grote onverwachte bewegingen in de markt.

Deze drastische prijsbewegingen kunnen door allerlei factoren worden veroorzaakt. Dit kan zijn door economische, politieke of andere recente nieuwsberichten.

Als je weet wat je doet, kun je behoorlijk succesvolle trades maken, waarmee je dus ook flinke bedragen kunt verdienen. De meeste daytraders werken zelfstandig en zijn als het draait om inkomsten genereren volledig op zichzelf aangewezen.

Je hoeft dus ook geen verantwoording aan je baas af te leggen. Je kunt namelijk op basis van je persoonlijke beslissingen succesvol in het daytraden worden.

Misschien ook interessant:

Daytrading strategie voor crypto beginners

Hieronder vind je een simpele daytrading strategie voor crypto beginners. Misschien ben je reeds bekend met de term scalping. In het kort gezegd bestaat deze strategie uit het wachten totdat de waarde van een cryptomunt op een bepaald punt is gekomen.

Als daytrader probeer je door middel van kleine prijsschommelingen meerdere kleine percentages winst te behalen. Het lijkt dus net alsof je steeds opnieuw kleine bedragen van de grote berg afschraapt. Onderstaande methode vereist overigens wel een beetje basiskennis.

Daarnaast is het van belang dat je beschikt over een trading account. Het Nederlandse trading platform genaamd Bitvavo biedt genoeg mogelijkheden om te beginnen met daytraden! Meer info met betrekking tot Bitvavo vind je hier!

Stap 1. Open de charts

Voordat je kunt beginnen open je de charts/grafieken van je trading platform. Heeft jouw trading platform geen degelijke grafiekweergave? Dan kun je hiervoor ook een website als Tradingview gebruiken.

Stap 2. Instellen van indicatoren

Bij deze daytrading strategie voor crypto beginners heb je drie indicatoren nodig. De instellingen kun je per indicator hieronder overnemen.

  • Moving Average Weighted (Length: 144 | Source: close | Offset: 0 | Style: blauw)
  • Smoothed Moving Average (Length: 5 | Source: close | Style: rood)
  • Stochastic (Length: 14 | Smoothk: 3 | SmoothD: 3)

Stap 3. Richting van de trend bepalen

Voordat je direct een order plaatst is het van belang dat je de richting van de trend bepaalt. Je kunt hiervoor het beste de 4H en 1H tijdframes gebruiken. Je wilt eigenlijk alleen traden op het moment dat de blauwe lijn (Moving Average Weighted) zich boven de rode lijn (Smoothed Moving Average) bevindt. Dit betekent dat de trend opwaarts momentum maakt.

Stap 4. Kies het juiste instapmoment

Vervolgens zoom je wat verder in en gebruik je het 5 min. tijdframe om een geschikt instapmoment te bepalen. Hiervoor gelden een aantal regels. Deze staan hieronder op een rijtje!

  • Zorg dat de rode lijn zich boven de blauwe lijn bevindt.
  • Wacht tot de Stochastic zich in een oversold positie bevindt en de blauwe en rode lijn kruisen.
  • Zorg dat de volgende candlestick de rode lijn (Smoothed Moving Average) aanraakt.
  • Plaats order en bepaal zelf een geschikt uitstapmoment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *