Planetcash.nl

Crypto handelen met Fibonacci retracement tool

Crypto handelen met Fibonacci retracement tool

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Er bestaan talloze indicatoren waarmee je kunt proberen om de marktprijzen van cryptomunten te voorspellen. In deze blogpost vind je meer informatie en uitleg over crypto handelen met de Fibonacci retracement tool. Deze wereldberoemde indicator is ongetwijfeld één van de meest populaire manieren om te handelen.

Misschien ben je reeds bekend met de Rij van Fibonacci? Een wereldberoemde reeks getallen vernoemd naar Leonardo van Pisa. Deze man werd ook wel Fibonacci genoemd, de zoon van Guglielmo dei Bonaccio. De reeks getallen blijkt interessante eigenschappen en verbanden te bezitten en begint met 0 en 1. Elk volgend getal van de reeks is de optelsom van de twee voorgaande getallen. Dit ziet er als volgt uit:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584.Rij van Fibonacci

De Fibonacci retracement tool kort uitgelegd

De Fibonacci retracement tool is een indicator die je kunt gebruiken om de komende prijsactie te voorspellen. De verhouding tussen de getallen kun je bij het analyseren van de charts namelijk als procentuele percentages gebruiken. Deze percentages zijn dus ook afkomstig van exact dezelfde reeks getallen die Leonardo Fibonacci in de 13e eeuw wist te ontdekken. Crypto handelen met de Fibonacci retracement tool werkt ook volgens dezelfde percentages. Bij het gebruik van de tool worden deze automatisch zichtbaar op je chart:

  • 0%
  • 23.6%
  • 38.2%
  • 50%
  • 61.8%
  • 78.6%
  • 100%

De meeste mensen die crypto handelen met de Fibonacci retracement tool zien het percentage van 50% als middelpunt van de marktprijs. Deze hoort echter niet standaard thuis binnen bovenstaand rijtje. Ook buiten het bereik van 0-100% kun je bepaalde percentages gebruiken om bijvoorbeeld een verkooporder te plaatsen. Dit zijn onder anderen:

  • 161,8%
  • 261,8%
  • 423,6%

Je kunt de Fibonacci retracement tool trouwens het beste in combinatie met andere indicatoren gebruiken. Zodra je met de tool een interessant inkoop of verkoop signaal tegenkomt, kun je de rest van de indicatoren gebruiken om dit signaal te bevestigen. Zo verminder je doorgaans de risico’s en kun je bovendien je verliezen grotendeels beperken.

Hoe kun je crypto handelen met de Fibonacci retracement tool?

Er bestaan diverse manieren om crypto te handelen met de Fibonacci retracement tool. Doorgaan tekent men de tool door twee belangrijke support en resistance punten met elkaar te verbinden. In een uptrend is het van belang dat je begint bij het onderste punt van de trend en de lijn trekt tot aan het bovenste punt van de trend. In het geval van een downtrend begin je bovenaan de trend en trek je de lijn tot aan het onderste punt van de trend.

Zo kun je de verschillende prijsniveaus binnen no-time in kaart te brengen. Hiermee geeft de Fibonacci retracement tool eventuele prijsniveaus, waar de marktprijs in de toekomst mogelijke support en resistance punten kan tegenkomen. Deze niveaus worden ook wel retracement levels genoemd en vormen de fundering van menig daytrading strategie.

Crypto handelen met Fibonacci retracement tool hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het meest betrouwbare niveau waarmee je doorgaans een tweetal redelijk solide instappunten kunt bepalen, is de 0.50 retracement lijn en de 0.618 retracement lijn. Zodra je ziet dat de marktprijs deze lijn heeft bereikt en hiervan bijvoorbeeld een support punt heeft gemaakt, dan is de kans relatief groot dat de bulls vanaf dat moment krachtiger zullen worden en de prijs verder omhoog kunnen drukken.

Vaak zie je dat de marktprijs vervolgens richting de volgende retracement lijn zal stijgen. Het is afhankelijk van diverse factoren of de prijs hier doorheen breekt en verder stijgt, of dat het volgende niveau voorlopig een punt van weerstand vormt, waardoor de prijs vanuit daar opnieuw zal gaan dalen.

Belangrijk om nog even te vermelden is wanneer de prijs verder zakt dan de 0.618 retracement lijn, de kans groot is dat de huidige trend is afgelopen. Eventuele stop-loss orders kun je dus ook het beste ergens net onder het 0.618 niveau plaatsen, zodat je geen grote verliezen hoeft te incasseren.

Meer weten?

Wil je meer weten over crypto handelen met de Fibonacci retracement tool? Aarzel dan niet om je vraag hieronder in de comments te stellen, of stuur ons een mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *