Planetcash.nl

Veelbelovende crypto waarin je kunt investeren

Veelbelovende crypto

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Op zoek naar veelbelovende crypto? Hoewel bitcoin de afgelopen jaren ongetwijfeld de ster van de cryptocurrency-markt is geweest, is het lang niet de enige digitale activa met potentieel. Meer dan 1.500 cryptocurrencies staan momenteel genoteerd op CoinMarketCap.

Daarnaast hebben ze allemaal verschillende sterke en zwakke punten. Sommige van deze minder bekende digitale valuta hebben het potentieel om in de toekomst net zo populair te worden als bitcoin.

In dit artikel bekijken we 6 veelbelovende cryptocurrencies waarin je kunt investeren. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen en risico’s.

Wil je meer weten? Lees dan verder om erachter te komen welke voor je geschikt kunnen zijn.

Welke veelbelovende crypto kopen?

Weet je niet zeker welke veelbelovende crypto je kunt kopen? Dan stuurt de redactie Planetcash.nl je graag richting het juiste pad! Hieronder vind je daarom hoopvolle cryptocurrencies om vandaag aan te schaffen.

Ripple | Veelbelovende crypto

Ripple is een real-time bruto settlement systeem (RTGS), valutawissel en overboekingsnetwerk. Het heeft een paar voordelen ten opzichte van bitcoin.

Het grootte voordeel doet zich met name voor op het gebied van snelheid en veiligheid. Ripple verwerkt immers 1500 transacties per seconde. Dit is een stuk beter vergeleken met de 3 van bitcoin.

Naast het feit dat de munt een stuk sneller en schaalbaarder is. Zien velen het ook als een belangrijke factor voor groei. Denk aan de toekomstige groei van cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

Ook beweert Ripple veiliger te zijn dan bitcoin. Het maakt namelijk gebruik van een gedecentraliseerd netwerk. Dit zijn servers met een “fouttolerante architectuur”.

Het is belangrijk op te merken dat Ripple geen gedecentraliseerde munt is zoals bitcoin. Het bedrijf achter de digitale activa bezit een grote meerderheid van het aanbod.

In feite houdt het bedrijf 50-80 miljard dollar in XRP die het niet gebruikt.

Misschien ook interessant:

Ethereum

Veel mensen zien Ethereum als de “nieuwe bitcoin”. De twee crypto munten lijken in veel opzichten op elkaar. Toch heeft Ethereum een paar voordelen. ETH heeft een bredere use case dan bitcoin.

Een bedrijf zet bijv. de crypto munt in om gedecentraliseerde apps (dapps) en slimme contracten te maken. Dit zijn apps en overeenkomsten die in de blockchain zijn ingebouwd en autonoom functioneren.

Een gedecentraliseerde app leeft op een blockchainnetwerk. Zo controleert dus niet één persoon de blockchain. Ethereum is ook sneller dan bitcoin. ETH voltooit transacties in ongeveer 15 seconden.

Ook heeft het een hogere transactiecapaciteit. Ethereum heeft echter ook nadelen. De veelbelovende crypto is minder veilig dan bitcoin. ETH gebruikt computers om het netwerk uit te voeren en beslissingen te nemen.

Tip van Planetcash: ben je klaar met geld verliezen aan crypto? Bekijk dit>>

Litecoin

Experts zien Litecoin als het zilver ten opzichte van het goud van bitcoin. Het is een goedkopere, snellere en meer toegankelijke versie van bitcoin.

LTC werkt op basis van een open source code. Deze code bouwt bitcoin door middel van minen. Het gebruikt echter een ander mijnbouwalgoritme, dat toegankelijker is voor gewone gebruikers.

Ieder mens met basiskennis van computers en programmeertalen kan dit soort algoritmen begrijpen. Dit maakt Litecoin gemakkelijker te schalen, te onderhouden en te implementeren.

Litecoin kan niet alleen een groter volume aan dan bitcoin. Ook heeft het een kortere bevestigingstijd voor transacties. Het gebruikt een ander hashing-algoritme.

Dit is minder gevoelig voor gespecialiseerde mijnbouwapparatuur. Denk aan Bitcoin ASIC’s.

Litecoin is echter ook een van de oudste cryptocurrencies. Zo is de kans groter om gehackt te worden dan bij bijvoorbeeld Ripple.

Veelbelovende crypto

Bitcoin Cash | Veelbelovende crypto

Bitcoin Cash is een ander voorbeeld van een veel belovende crypto die is gemaakt om bitcoin te verbeteren. Het heeft een grotere blokgrootte limiet en een ander mining algoritme.

Allereerst kan een grotere blokgrootte meer transacties tegelijk verwerken. Zo is het sneller en schaalbaarder dan bitcoin.

Het andere mijnbouwalgoritme houdt in dat gespecialiseerde mijnbouwhardware niet kan worden gebruikt om BCH te delven. Dit wil zeggen dat iedereen met een computer een gelijke kans heeft om de digitale activa te verdienen.

Ook maakt een grotere transactiecapaciteit en snelle transactietijden het een haalbaarder betaalmiddel dan bitcoin. Zijn grotere blokgrootte wil echter ook zeggen dat het minder ruimte heeft om op te schalen dan bitcoin.

Het netwerk is ook minder veilig omdat het minder aandacht heeft gekregen van de mijnbouwgemeenschap.

Stellar

Sommigen omschrijven Stellar als “de blockchain-implementatie voor wereldwijde betalingen”. Het is een gedecentraliseerd, open-source netwerk waarmee je snel en goedkoop geld kunt versturen.

Daarnaast heeft Stellar veel voordelen ten opzichte van traditionele betalingssystemen. Zijn snelle transactietijden, lage kosten en veiligheid zijn slechts enkele voorbeelden.

Stellar is ook interoperabel. Men gebruikt deze veelbelovende crypto om meer betalingssystemen met elkaar te koppelen. Ook vergemakkelijkt het wereldwijde transacties.

Het netwerk wordt ondersteund door een “gateway”-systeem van vertrouwde instellingen en organisaties. Dit is bedoeld om gebruikers te helpen het netwerk te vertrouwen en het gebruik ervan minder riskant te maken.

Helaas heeft Stellar een paar nadelen. Het is niet zo wijdverbreid als bitcoin. Het is ook minder gedecentraliseerd en meer gecentraliseerd.

Cardano | Veelbelovende crypto

Cardano is een gedecentraliseerd rekenplatform. De veelbelovende crypto wil problemen in de blockchainindustrie oplossen. Het is vrij uniek onder de crypto omdat het twee lagen van blockchains heeft.

De eerste laag wordt gebruikt om transacties te verwerken. De tweede wordt gebruikt voor slimme contracten. Op die manier probeert het veiligheidsproblemen te vermijden die inherent zijn aan de meeste andere crypto.

Cardano is ook zeer schaalbaar, schaalbaar en duurzaam. Dit komt niet alleen omdat het een proof-of-stake algoritme gebruikt om transacties te verwerken. Ook zorgt het ervoor dat het netwerk veilig is.

Cryptocurrencies hebben een gedecentraliseerd karakter. Dit betekent dat het eigendom is van en onderhouden wordt door de gemeenschap. Het is dus niet in handen van één individu of organisatie.

Het is echter nog relatief nieuw, dus er zijn nog enkele problemen die moeten worden opgelost. Als je meer wilt weten over crypto, dan bekijk je deze veelbelovende cursus voor beginners!

EOS

EOS beschrijft zichzelf als een “gedecentraliseerd besturingssysteem” voor blockchaintoepassingen. Dit betekent dat het een alternatief wil bieden voor gecentraliseerde toepassingen. Denk hierbij aan een platform zoals Facebook en Google.

EOS wil een gedecentraliseerd internet creëren waar gebruikers meer controle hebben over hun gegevens. ook creëren ze een plek waar ze geld kunnen verdienen door applicaties te draaien.

EOS is ontworpen om duizenden transacties per seconde te kunnen verwerken, wat essentieel is om een gedecentraliseerd internet te worden.

De digitale activa worden bestuurd door de EOSIO blockchain. Dit is een gedelegeerd proof-of-stake algoritme gebruikt om transacties te verwerken. Dit betekent dat het meer gecentraliseerd is dan andere cryptocurrencies.

EOS is echter zeer schaalbaar, veilig en programmeerbaar. Het heeft het potentieel om een groot deel van de toekomst van de crypto markt te worden.

Conclusie | Veelbelovende crypto

Ripple, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar, Cardano en EOS zijn slechts enkele van de minder bekende cryptocurrencies. Ondanks dat hebben ze genoeg potentieel om in de toekomst net zo populair te worden als bitcoin.

Deze veelbelovende crypto hebben voordelen ten opzichte van bitcoin. Denk in termen van snelheid, schaalbaarheid of veiligheid. Ze hebben echter ook enkele nadelen.

Zo zijn ze minder gedecentraliseerd en meer gecentraliseerd, minder veilig, of hebben ze een kortere geschiedenis en minder bewezen staat van dienst.

Er is geen garantie dat deze cryptocurrencies even populair zullen worden als de bitcoin.

Ze kunnen falen of voorbijgestreefd worden door andere cryptocurrencies. Maar ze kunnen ook slagen en waardevolle digitale activa worden die algemeen worden aanvaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *