Planetcash.nl

Handelen in Amerikaanse aandelen: de startersgids

Handelen in amerikaanse aandelen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil jij handelen in Amerikaanse aandelen en starten met beleggen op de beurs? Bij Plantecash.nl krijg je vandaag een glasheldere uitleg over hoe je begint met online beleggen in Amerika.

Het kopen van aandelen is een interessante manier om mede-eigenaar te worden van een bedrijf. Of je nu tijdelijk studeert of je bent ervaren daytrader. Iedereen kan beginnen met investeren op de Amerikaanse beurs, op voorwaarde dat je de juiste stappen volgt.

In deze blog hebben we ten doel gesteld om jou met deze kwestie te ondersteunen. En om je alvast een beetje op weg te helpen, krijg je nu van ons een korte toelichting over de aandelenmarkt van Amerika.

Wat is de Amerikaanse aandelenmarkt?

De Amerikaanse beurs is een plek waar je als investeerder aandelen kunt kopen en verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een aandeel kopen simpelweg om actief mee te handelen of te daytraden.

Over het algemeen bestaat deze handelsmarkt uit de meest interessante aandelen. Denk bijvoorbeeld aan zeer bekende bedrijven zoals Amazon, Apple, Google, Exxon, McDonald’s, Apple, Microsoft, Coca Cola en meer.

Het voordeel van het beleggen in Amerikaanse aandelen is dat je kunt kiezen uit een ruim portfolioPlanetcash.nl

De beweging in de Amerikaanse aandelenmarkt is afhankelijk van verschillende factoren. Dit betekent bijvoorbeeld dat je tijdens een prijsstijging ziet dat veel mensen een aandeel willen kopen. En tijdens een prijs daling zie je dat investeerders hun aandeel willen verkopen.

Daardoor is het slim om de juiste tactiek geleerd te hebben. In deze masterclass vind je bijvoorbeeld de day trading methodes van Kevin Trimmer. Je volgt dus een cursus en wordt daarmee opgeleid tot een fulltime trader.

handelen in amerikaanse aandelen

Beleggen op de Amerikaanse beurs

Om te beleggen op de Amerikaanse markt, heb je slechts één account nodig. Enkel als je ingeschreven staat, kun je beginnen met het kopen of verkopen van aandelen. Daarnaast zie je op sommige websites dat je al met één aandeel kunt meespelen. Je hebt dus geen fortuin nodig en kunt doorgaans al met 1 eurocent instappen.

In een portefeuille vind je de waarde van iedere koers. Het is een soort van digitale portemonnee, waar je de prijs van een specifiek aandeel kunt bekijken. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien of het aandeel stijg, daalt of blijft hangen op hetzelfde punt.

Bovendien zijn de twee bekende beurzen in Amerika de New York Stock Exchange (NYSE) en de National Associaten of Security Dealers Automated Quotations oftwel de NASDAQ. Je kunt dus handelen op een betrouwbare markt.

Een van de beste broker voor Amerikaanse aandelen

Wanneer je zoekt naar een van de beste brokers, is het belangrijk om de juiste beurshandelaar te kiezen. Hieronder vind je 2 apps om te handelen in Amerikaanse aandelen.

Ben je toevallig op zoek naar een praktische training? In deze cursus leer je alles over beleggen in aandelen en hoe je het beste kunt omgaan met een portefeuille. Bekijk de gratis live training hier>>

1. Degiro aandelen kopen

Degiro is een online broker die beleggen toegankelijk maakt voor iedereen die graag wilt handelen op de beurs. Het bedrijf heeft zowel een vergunning als beleggingsonderneming en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ze willen mensen de kans geven om zelfstandig te beleggen. Dit doen ze door middel van lage kosten, transparantie en een toegankelijk platform.

Wil je direct beginnen met het handelen in Amerikaanse aandelen? Klik hier>>

2. Lynx aandelen kopen

Lynx is een betrouwbare broker die onder toezicht staat van de Nederlandse Bank en de AFM en meerdere keren is bekroond met de titel beste broker.

Het platform zorgt ervoor dat je snel kunt handelen. Ze hebben een gebruiksvriendelijk website, waardoor het handelen in Amerikaanse aandelen extra soepel verloopt.

Bovendien biedt Lynx een unieke masterclass aan. In deze cursus leer je meer over beleggen en krijg je belangrijke tips. Bekijk de Masterclass>>

Interessante Amerikaanse aandelen

Zoals je van ons kunt verwachten, hebben we een blik geworpen op een aantal interessante aandelen in Amerika. Hieronder vind je nu een lijst met 10 zeer bekende bedrijven op de aandelenmarkt:

  • 1. Amazon
  • 2. Google
  • 3. Exxon
  • 4. Canopy Growth
  • 5. Snap Inc (Snapchat)
  • 6. UnitedHealth Group
  • 7. Apple
  • 8. Netflix
  • 9. Microsoft
  • 10. Facebook

Hoe kun je online beleggen?

Wil je een Amerikaans aandeel kopen, dan is het belangrijk dat je een effectenmakelaar selecteert. Dit noem je brokers.

Wat ons betreft is Degiro of Lynx een betrouwbare broker, maar ook bestaan er veel andere platforms om uit te kiezen. Laat je dus vooral niet beïnvloeden en ga zelf op zoek naar de beste Amerikaanse broker.

Stap 1: Maak een account aan

Allereerst kies je de juiste handelaar en maak je via de site of app een account aan. Met een account is het mogelijk een rekening te openen, waar je vervolgens een gewenst bedrag op kunt zetten. En als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je binnen enkele minuten beginnen met handelen in Amerikaanse aandelen.

Stap 2: Verken de aandelenmarkt

Ben je klaar met de instellingen en heb je geld gestort? Vanaf dit moment wil je eigenlijk meer kennis vergaren over het kiezen van een geschikt aandeel. Je selecteert bijvoorbeeld een bedrijf, waar je als klant ervaring mee hebt.

Laat je vooral niet gek maken door de hoeveelheid informatie en schommelingen van de markt. Het is belangrijk dat je het simpel houdt. Ga voor een bedrijf waar je simpelweg mede-eigenaar van wilt worden.

Stap 3: Kies de hoeveelheid aandelen

Het maakt in principe geen verschil of je nu een beperkt aantal aandelen koopt of je zet je gehele portefeuille in een keer in. Toch adviseren we je om klein te beginnen. Je kunt altijd nog je positie uitbreiden. In het begin gaat het erom dat je gevoel krijgt voor het handelen.

Stap 4: Koop je eerste aandeel

Let wel op dat je alléén met een gekoppeld bankrekeningnummer geld kunt overboeken en ontvangen van de beleggingsrekening.

In de portefeuille vind je een overzicht van alle beschikbare aandelen. Heb je een aandeel gevonden, dan klik je erop om naar de volgende stap te gaan.

Vervolgens krijg je de koers van de dag te zien en meer informatie over het aandeel zelf. Druk op kopen en je kunt een order plaatsen.

Mocht je nu meer vragen hebben over het handelen in Amerikaanse aandelen, dan is het misschien een slim idee om een cursus te volgen.

Misschien ook interessant

Cursus handelen in Amerikaanse aandelen

Deze cursus handelen in Amerikaanse aandelen is ontwikkeld voor mensen die willen beginnen met day traden op de Amerikaanse markt. De training geeft je toegang tot de community van Kevin Timmer. Hij is eigenaar en wil je opleiden om een succesvolle trader te worden

Je kunt deze cursus volgen om deel te mogen nemen aan live trading 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *