Planetcash.nl

De 5 beste crypto tips voor beginners

Beste crypto tips

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De redactie van Planetcash.nl doet regelmatig onderzoek naar de meest lucratieve mogelijkheden om online geld te verdienen. Daarom vind je hieronder de beste crypto tips voor beginners, zodat je direct een flitsende start kunt maken.

Beste crypto tips voor beginners

Cryptomunten bieden behoorlijk interessante perspectieven om je financiële situatie een boost te geven. Toch gaat zowel het investeren als het handelen in digitale valuta niet altijd over rozen. Doe daarom altijd onderzoek voordat je begint te handelen en gebruik onderstaande crypto tips in je voordeel.

1. Kies betrouwbare cryptomunten

Voordat je begint is het verstandig dat je bedenkt in welke cryptomunten je precies wilt gaan investeren. Uit de crypto tips die we hieronder geven, valt deze tip vaak net iets zwaarder dan gedacht. Er bestaan tegenwoordig namelijk meer digitale valuta’s dan je denkt, waardoor niet elke cryptomunt even betrouwbaar is.

Ook in de crypto wereld bestaan er namelijk genoeg oplichters die zich vooral bezighouden met allerlei duistere praktijken waarmee ze mensen zoveel mogelijk geld proberen afhandig te maken.

Bovendien schieten er steeds meer nieuwe cryptomunten uit de grond. Hierdoor stijgt de bekendheid rondom deze markten enorm en gaan dus ook steeds meer mensen investeren in cryptomunten. En dat weten hackers en andere cybercriminelen natuurlijk ook!

2. Geduld is een schone zaak

Voor een beginner is dit misschien wel het meest bruikbare advies uit dit rijtje met crypto tips. Toen wij namelijk net begonnen met handelen in cryptocurrencies, duurde het niet lang voordat ook bij ons de eerste emoties begonnen te borrelen.

Stel dat een bepaalde cryptomunt in de afgelopen 24 uur flink was gestegen, dan wilde we vaak snel nog even een aantal procenten meepikken. Het gevoel dat je hierbij bekruipt is vergelijkbaar met FOMO ook wel ’the fear of missing out’ genoemd.

Deze afkorting omschrijft een soort gevoel van sociale angst die ontstaat vanuit de gedachte dat anderen misschien plezier beleven, terwijl jij zelf niet aanwezig bent.

Voor beginners is het van essentieel belang om slechts een beperkt aantal munten te selecteren, waarvan je zeker weet dat ze betrouwbaar zijn. Investeer je geld dus niet in de eerste de beste altcoin die je tegenkomt, want voordat je het weet is de vriendschap met je portemonnee verleden tijd.

3. Pas op met handelen in altcoins

De meeste altcoins kunnen binnen een relatief korte periode behoorlijke swings maken. Zeker voor beginners is het daarom onwijs belangrijk om te begrijpen dat je sommige altcoins voor de lange termijn kunt vasthouden, terwijl anderen misschien eerder een korte termijn investering vormen.

De volgende tip is hierdoor minimaal zo belangrijk als de andere crypto tips uit dit rijtje. Beoordeel bij een langetermijninvestering in een bepaalde altcoin namelijk altijd het handelsvolume van de afgelopen 24 uur. Je zoekt namelijk naar cryptomunten met hoge handelsvolumes op diverse trading-platformen.

Analyseer daarnaast ook de grafieken van desbetreffende altcoins en let op de Japanse candlestick patronen die zich voordoen. Deze patronen helpen je het perfecte moment te bepalen wanneer je cryptomunten moet kopen en vervolgens ook weer moet verkopen.

Misschien ook interessant:

Ben je van plan om binnenkort te investeren in bepaalde altcoins? Bekijk dan onderstaande munten bij Bitvavo! De grootste en tevens de meest goedkope cryptocurrency exchange van Nederland.

4. Check de laatste nieuwsberichten

De waarde van de meeste cryptomunten is ontzettend gevoelig voor relevante nieuwsberichten. Stel dat er bijvoorbeeld een nieuwsbericht verschijnt waarin vermeldt staat dat een hacker een bepaalde crypto exchange heeft geprobeerd te hacken, dan kun je doorgaans de klok erop zetten dat prijzen gaan kelderen.

Dit verhaal kent natuurlijk ook een lucratieve keerzijde. Stel dat bijvoorbeeld een grote multinational besluit een bepaalde cryptocurrency in hun bedrijf op te nemen, dan kan de prijs van deze valuta snel stijgen. Websites waar je onder anderen het laatste crypto nieuws kunt volgen:

Deze websites zijn trouwens niet alleen bruikbaar voor het laatste nieuws! Je kunt werkelijk van alles vinden op deze platformen. Denk aan uitleg over cryptocurrencies en de blockchain, maar ook interessante crypto tips, de beste crypto exchanges en meer!

5. Volg een crypto masterclass

Wil je direct een flitsende start maken met handelen in cryptocurrency? Meld je dan aan voor een crypto masterclass! Nadat we de gratis online Bitcoin training van 90 minuten hadden geprobeerd, wisten we zeker dat de crypto masterclass onze skills behoorlijk zou kunnen verbeteren.

Je kunt namelijk alle crypto tips ter wereld gaan lezen, of je volgt gewoon zo’n cursus en je krijgt alle belangrijke zaken op een toegankelijke manier geleerd. Achteraf zijn we natuurlijk alleen maar blij dat we de cursus hebben gevolgd. Daytraden in crypto is namelijk een behoorlijk lucratieve bezigheid, mits je weet waar je mee bezig bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *